Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hemşire Terliği

20-04-2023 17:17
Hemşire Terliği

 

Hemşire Terliği

Hemşire terliği, ayağın yapısına uygun olan ortopedik bir terlik modelidir. Genellikle sabo terlik diye isimlendirilen ürünlerdir. Aynı zamanda doktor, medikal ve hastane terliği olarak da bilinir. Hemşire terlikleri insanların hayatlarını kolaylaştırmak için üretilmişlerdir.  İnsanların hemşire ya da doktor terlikleri diye gördükleri terlikler gerçekte sabo terliklerdir. Konforlu olmasından ve sağlık çalışanlarına yatkın özellikler sunulmasından dolayı tercih edilmektedir. Yalnız bu terlikleri sağlık çalışanları dışında uzun süre ayakta çalışan aşçılar, tekstilde çalışanlar, ayağında sağlık problemi yaşayan kişilerde rahatlıkla tercih edebilirler.

Hemşire terlikleri kullananların gün içerisinde ayaklarının konforlu olması ve ayakta kaldıkları sürece yorgunluklarını minimum seviyeye indirilmesi için terliğin tabanında özel bir yapı vardır. Ortopedik olarak adlandırılan hemşire terliğinin ayağın altındaki zayıf noktaları, kasları ve sinirleri yumuşatarak ağrıları engellediği bilinmektedir. Bu özelliği ile kullanıcıların gün boyu konforlu bir yaşam sürmesini amaçlar. Ayrıca hemşire terlikleri hijyen açısından da çok tercih edilmektedir. Kadın erkek fark etmeksizin kullanılan sabo terlikler neredeyse tüm sağlık kuruluşları tarafından kullanılmaktadır. Hemşire terliklerinin altında kullanılan malzemelerden dolayı fayansta ve ıslak zeminden kesinlikle kayma yapmaz. Terliklerin üzerinde bulunan küçük delikler sayesinde ayakta terleme ve koku yapmazlar.

 Hemşire Terliğinin Kullanım Alanları

 Hemşire terliklerinin kullanım alanları her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Genellikle uzun tempoda iş yapan çalışanlar, uzun süre nöbet tutan sağlık çalışanları ve mutfakta kaygan zeminde çalışan aşçılar tercih etmektedir. Kullanım alanları bunlarla sınırlı kalmayan hemşire terlikleri fabrikada çalışan işçiler ve diğer sektörlerde de kullanımı yaygınlaşmıştır.

Adım desteği olan ortopedik terlikler basış konforunu artırarak ayağı desteklemektedir. Atım atma kolaylığı sağladığından dolayı omurga yapısını da korumuş olur. Hemşire terliklerinin ayağın anatomik yapısını uygun çukur şeklinde topuk tabanı bulunur. Ayağın tabanı bu çukurun içerisine yerleşerek konforu en üst düzeye çıkarır. Üzerinde bulunan küçük delikler sayesinde terleme ve koku yapmadığından dolayı tatil yerlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. En çok sağlık sektöründe tercih edilen terlik modelleridir.
Hemşire Terliğinin Ayak Sağlıklarındaki Faydaları
Kişinin ayak sağlığı birçok nedenden dolayı bozulmaktadır. Mesela; şeker hastalığı, romatizmal hastalıklar, dolaşım bozuklukları ve nörolojik hastalıklar ve yanlış ayakkabı seçimi gibi pek çok sebebi vardır. Bu gibi hastalıklar bir süre sonrasında ağrı, enfeksiyon, nasır, mantar sıkıntılara yol açabilmektedir. 
Ayakla ilgili rahatsızlık problemi olan kişilerin kullandıkları ayakkabı ve terliklere özen göstermeleri gerekmektedir. Ayağı rahatsız etmeyecek malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir.  Hemşire terlikleri dokusu ve kullanılan malzemesi ayak rahatlığını esas aldığından dolayı rahatsızlık hissini ortadan kaldırır. 
Dar burun ayakkabı ve terlikler parmaklarda mantar ve nasır gibi sıkıntılara yol açmaktadır. Hemşire terliklerinin geniş burun yapısından dolayı parmaklarda sıkışma yapmaz. Rahat hareket edebilmesini sağlar.
Ayaklarınız uzun süre havasız kalır ise cildiniz tahriş olur. Böylece kızarıklık, kaşınma hissi gibi belirtiler oluşur. Hemşire terliklerinin delikli yapısı ve ayaklarınızın devamlı hava almasını sağlayarak terletmez. 
Günümüzde basış problemleri ile sıkça karşılaşmaktayız. Hemşire terlikleri ayakta önemli noktalardaki destek yastıkları yanlış basmayı engeller. Böylece doğru adım atmayı sağlayarak eklem ve kaslardaki yükü azaltır.
 

Hemşire Terliği Fiyatları

Hemşire terlik fiyatları terliğin modeline göre değişiklik göstermektedir. Tek bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Hemşire terlik fiyatları için Owlet medikal web sitemizi ya da İstanbul’da bulunan satış mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Sizi uygun hemşire terliğini alabilir ya da sipariş edebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.