Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Sabo Terlik

24-03-2023 20:35
Sabo Terlik

Sabo Terlik Nedir?

Sabo terlik, ayağa en uygun yapıda üretimi yapılan terlik modelleridir. Bu terlikler özellikle hastane gibi uzun süreli ayakta çalışan kişilerin ayak sağlığı düşünülerek tasarlanmıştır. Sabo terliklerin üretiminde kullanılan ham madde ve tasarımı sayesinde ayaklarda ağrı ve koku yapmaz. Bu terliklerin özel iç yapısı, deri tabanı ayak tabanına uygun olarak tasarlanmıştır.  Yüksek taban şekli ve ayağın üzerini kaplayan tasarımı ile rahatlık odaklı olduğunu gösterir.
 
Sabo Terlik Kullanım Alanları Nelerdir?
Sabo terlik kullanıldığı alanlarda hijyen sağlamaktadır. Terlikler anti mikrobiyal yapısından dolayı sağlık ve gıda sektöründe sıklıkla kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Çünkü bu terliklerin yapısı temizlenebilir ve içerisinde mikrop barındırmayan yapısıdır. Kadın erkek cinsiyet fark etmeksizin sabo terlikler tercih edilmektedir. 
Sabo terlikler medikal terlik olarak da bilinmektedir. Terlikler hastanede tedavi gören kişiler tarafından da kullanılmaktadır. Çünkü hastane ortamında ayakkabı ile dolaşmak sağlıklı değildir. Sabo terlikler hastanın ayağına uyumlu olmasından dolayı tercih edilmelidir. Ayrıca sabo terlikler ayaklarında sorun olan ve ayak ağrısı şikâyeti olan kişiler tarafından da rahatlıkla kullanılabilir. 
Sabo terlikler hayatımıza gireli yaklaşık 50 yıl olmuştur. İlk olarak İngiltere’de üretimine başlandığı bilinmektedir. Sabo terlikler ilk olarak tahtadan üretilmeye başlanmıştır. Yalnız ağır ve kullanışsız olmasından dolayı ve gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde deriden ve hafif olarak üretilmektedir. Sabo terlikler gerçek deri kullanıldığından dolayı ortopedik bir yapıya sahiptir. Böylece ortopedistler tarafından önerilmektedir. İlk üretiminde beyaz ve lacivert renklerde üretilmiştir. Ortopedik sabo terlikler delikli yapısından dolayı ayakta terleme yapmaz. Üstünde bulunan ince delikler sayesinde ise ayaklar hava alır. Günümüz de ise değişik renk ve desenlerde üretimi yapılmaktadır. 
 
Sabo Terlik Seçiminde Aranılan Özellikler Nelerdir?
Sabo terlik seçiminde teknik özellikler dikkate alınarak tercih etmek gerekir. Özellikle terliğin anatomik yapısına ve terliğin üretiminde kullanılan malzemelere dikkat edilmelidir.
5 nokta anatomik taban ve 4 nokta taban sistemi içermelidir. 
Özellikle sağlık çalışanlarının uzun süre ayakları sabo terliklerin içerisinde olacağından ayakların hava alması için terliğin üst kısmında minik delikler olmalıdır.
Ani ve hızlı hareket etme gibi koşullar göz önünde bulundurularak sabo terliklerinin mutlaka kaymaz taban olmasına dikkat edilmelidir. 
Terliklerin hafif olmasına dikkat etmek gerekir. 
Terliğin anatomik özelliğinin işlevini görebilmesi için terliğin tam ayağınıza oturması gerekir. 
Terliğin kalitesine önem verilmelidir. Düşük fiyata aldanarak ayak sağlığınızı riske atmayın. 
Sevkinize uygun modellerde kaliteli sabo terlik tercih edebilirsiniz.
 
Kimler Sabo Terlik Kullanabilir?
Sağlık sektöründe çalışan doktor, hemşire, teknisyen, eczacı gibi alanlarda çalışanlar.
Gün boyu ayakta çalışan temizlik görevlileri.
Yemekhanede sıcak ortamda çalışanlar.
Fabrikalarda çalışanlar.
Ayakla ilgili sağlık sorunları olan kişiler kullanabilir.
Sizlerde konforlu bir yaşam ve sağlıklı bir ayak istiyor iseniz sabo terlik alabilirsiniz.  Dilerseniz İstanbul’da bulunan Owlet Medikal giyim mağazamızdan ya da web sitemiz üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.